Scitech

Američka kompanija počinje s čipiranjem svojih radnika (VIDEO)

Misao koja je svojevremeno izazivala strah i tjeskobu, ideja da ćemo jednog dana svi i u svakom trenutku biti otkriveni do gole kože vladama i korporacijama, iz dana u dan sve više postaje stvarnost.

Naime, kompanija Three Square Market iz Wisconsina počet će ove sedmice čipirati svoje radnike, ugrađivati im implantante pomoću kojih će plaćati namirnice iz raznih aparata unutar kompanije, otvarati vrata ili se logirati na radne računare.

Čipovi navodno neće pratiti njihovo kretanje, a premda kompanija ne insistira na ugradnji implantata veličine zrna riže, većina je djelatnika pristala podvrgnuti se zahvatu.

“Čipiranje je sljedeća velika stvar koja će se neizbježno dogoditi i želimo biti dio tog procesa”, izjavio je glavni izvršni direktor kompanije Todd Westby, napomenuvši pritom da će kompanija sama platiti troškove čipova koji po radniku koštaju 300 dolara.

Pogledajte u nastavku prilog, pa nam u komentarima napišite hoćete li jednoga dana i sami pristati na taj zahvat koji stiže kao logičan slijed u svijetu u kojemu se ionako o nama već sve zna zahvaljujući mobitelima, društvenim mrežama, kreditnim karticama.

Popularno

Na vrh