Film/TV

Do kraja života bio je zaljubljen u svoju Miru: Divnim riječima je opisivao šta osjeća prema njoj…

A tek kako je ona govorila o njemu…

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8.9.2017.godine u 81. godini, uvijek je govorio da mu je supruga Mira najveća podrška i da je još zaljubljen u nju, prenosi “Novi“.

– Pa, zar ljubav nije neophodna za trajanje. I trajat će! – rekao je jednom prilikom, na šta je njegova supruga dodala:

– Ljubiša nema kriterijum pa zato tako… – a ovu njenu izjavu prekinuo je glasan smijeh njenog dragog.

– Ovo je ona!

– Šalu na stranu, Ljubiša zaista nema kriterijum! – nastavila je Mira, osmjehujući se. – Bila sam veoma mlada kada sam ga upoznala. U kasnijim godinama čovjek mnogo teže ostvari neku vezu, jer racio uvijek nadvlada emocije. Tako da je naša ljubav rezultat moje mladosti i neiskustva (smijeh).

Na pitanje šta joj se sviđalo kod Ljubiše tada, a šta joj se sviđa sada, Mira je odgovorila:

– Bio je udaren! Skroz udaren!

– Nisam se opametio. I dan-danas sam udaren! – dodao je slavni glumac. – Kad god kažem Miri o čemu sanjam i šta planiram, ona odgovara: “Pa ti nisi normalan“.

– Znate li zašto kažem da nije normalan? On mašta o stvarima koje su irealne. Želi da snimi jedno kapitalno filmsko djelo, a to podrazumjeva ogromnu materijalnu podlogu i natčovječanski napor. Ja, naravno, ne sumnjam u njegov kreativni rad, ali tačka o koju se spotičemo jeste taj prokleti novac, bez kojeg se ništa ne može. Ne možete snimiti 14 epizoda i od toga napraviti tri filma ako nemate materijalnu osnovu. A on se zanosi i dalje priča o tome o čemu sanja. Ja više ni o čemu ne sanjam i samo molim boga da se Ljubiša opameti i da prestane da sanja. Ali to neću doživjeti – zaključila je Mirjana, u jednom razgovoru za “Blic“, 2011. godine.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh