Ostali sportovi

Mayweather protiv McGregora, streaming uživo

Linkovi za praćenje najvećeg bokserskog meča uživo već se šire preko interneta. Borba između Floyda Mayweathera i Conora McGregora na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju po srednjoevropskom vremenu, a vjerovatno će biti najtraženiji događaj u historiji.

Linkovi za streaming ovog sportskog događaja se, u danima koji su ostali prije početka borbe, besplatno šire na bespućima interneta i dostupni su putem Googlea.

Ovakvi zakupi su omogućeni u američkom zakonu o autorskim pravima koji dozvoljava vlasnicima sadržaja da, samo u posebnim situacijama, emituju sadržaj uživo.

Gledanje takvih događaja uživo izuzetno je vrijedno, ali ta vrijednost se uništi kada se događaj zaista završi, jer niko ne želi gledati bokserski meč nakon što se to dogodi. Zbog toga se pojavljuju posebni streaming servisi, samo za određeni događaj.

Prijetnja odlaska na sudove u prošlosti je zaustavila “pirate”, ali se tokom važnih sportskih događaja jednostavno šalju na druge kanale – tokom borbe – tako da je u takvim situacijama to nemoguće zaustaviti. Na primjer, koriste se druge usluge streamovanja umjesto veza koje su hostirane na problemskim lokacijama, koje se lako mogu skinuti.

Osim toga, ovoga puta će mnogi ljudi vjerovatno taj bokserski meč moći pratiti uživo na Facebook Liveu, koji je za mnoge postao najpopularnija platforma.

Ovi sajtovi nude poseban izazov, jer dok zakon o zaštiti autorskih prava može lako ukloniti stranice s piratskim sadržajem, Showtime ili bilo koji drugi vlasnik autorskih prava ne može ukloniti web stranicu kao što je Facebook.

Izvor:Klix

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh