Lifestyle

Najljepša žena Australije je Bosanka Esma Voloder i dan počinje “SABAH-NAMAZOM”

U julu ove godine, Bosanka Esma Voloder (25) osvojila je titulu Miss World Australia 2017 i tako ponijela krunu od blizu 70.000 dolara kao najljepša žena ove daleke zemlje.

Njenu pobjedu pojedinci nisu dočekali sa osmijehom na licu jer je Esma muslimanka, pa su pisali organizatorima da se izbor poništi i ponovi. No to se nije dogodilo, a Voloder je u odgovoru na kritike upućene na račun njene religije, pozvala na razumijevanje i toleranciju, piše “Coolstyle“.

– Islam se često pogrešno tumači i pogrešno predstavlja. Islam, onakav kakav ja poznajem, vezan je za jedinstvo i mir i ne može se povezati s užasnim stvarima koje se dešavaju trenutno u svijetu – rekla je Esma.

U novembru je čeka izbor za Miss svijeta koji će biti upriličen u Kini.

Esma je, priča nam, rođena u Austriji jer su njeni roditelji zbog rata izbjegli 1992. godine. Kada je imala samo četiri mjeseca, svoje, tada putovanje u nepoznato, nastavili su prema zemlji kengura, koja je danas njihov drugi dom. U domovinu svojih roditelja rijetko navrati, i povjerava nam da je do sada bila samo dva puta.

– Bosna mi jako nedostaje, tu se osjećam kao kod kuće. Nadam se da ću je posjetiti početkom naredne godine, u januaru ili februaru – istakla je.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh