BiH

Ne nasjedajte na prevaru: Na Facebooku i Viberu pojavila se lažna nagradna igra “Konzuma”

Mnogi korisnici Facebooka danas su na ovoj mreži podijelili nagradni kupon Konzuma, misleći da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti kupovinu u vrijednosti od 150 KM.

Na lažnom oglasu za nagradnu igru piše da je potrebno samo popuniti kratku anketu i podijeliti oglas na Facebooku, nakon čega će korisnici dobiti kupon od 150 KM za kupovinu u svim Konzumovim prodavnicama.

Korisnici Facebooka lakovjerno su “nasjeli” na prevaru, te se lažni oglas nevjerovatno velikom brzinom počeo širiti ovom društvenom mrežom. Navodni Konzumov kupon pojavio se i na Viberu, zbog čega je reagovao menadžment Konzuma objavivši da se zaista radi o lažnoj nagradnoj igri.

“Obavještavamo vas da se pojavilo lažno nagrađivanje kupaca Konzuma putem Vibera pod nazivom “Uzmite svoj besplatan kupon u iznosu 150KM”. Molimo vas da ne učestvujete i ne ostavljate svoje lične podatke jer Konzum ne stoji iza pomenutog nagrađivanja. Hvala na razumijevanju”, navodi se na zvaničnoj stranici Konzuma na Facebooku, prenosi “Faktor“…

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh