Humanost

Nena Džemila je slijepa, gladna, boravi u hladnoj trošnoj kući samo što se nije urušila… Jedino društvo su joj mačke!

Da život nekada zaista može biti okrutan, grub i težak to dokazuje i priča nene Džemile Beširović iz kalesijskog naselja Hrvačići.

Sedamdesetpetogodišnja nena godinama živi sama u trošnoj kući koja je hladna i opasna za život. To joj nije predstavljalo problem dok je imala snage da se brine o sebi, a sada je situacija i više nego alarmantna. Starica je više gladna nego sita, promrzla u društvu mačaka koje, jedino razumiju njen težak život i pokušavaju da joj ispune, ublaže i olakšaju njenu tugu i bol, piše “Najportal“…

Džemila nema peć, ogrijev, boravi u jako hladnoj kući koja nema ni tračak svjetlosti za nanu i njen težak život. Ona je sama, nema djece i nema muža, a kuća u kojoj provodi dane samo što se nije urušila i hladna je kao da živi vani…


Sve što želi jeste malo hrane, drva za ogrijev i peć u kojoj bi mogla ložiti vatru, da nemora i dan i noć da leži pokrivena.

S obzirom da nas sutra očekuju i temperature do -19° Celzijusa, a da nena nema ogrijeva, ovom prilikom pozivamo sve građane da se uključe u akciju i da pomognu Džemili Beširović koja se nalazi u naselju Hrvačići (Kalesija).

POMOĆ MOGU UPUTITI PREKO:

UG “HUMANITARNA ORGANIZACIJA BUDIMO LJUDI”humsrebrenik

Ili putem Western Uniona:

BEŠIĆ ZAIM SA NAZNAKOM ZA DŽEMILU BEŠIREVIĆ
KONTAKT TELEFON: ZAIM BESIC 00387-60-342-4376

Popularno

Na vrh