Magazin

Pas svaki put legao na tračnice kraj prijateljice kad je išao vlak

Lucy je bila ozlijeđena i nije se mogla pomaknuti, a Panda ju je čuvao cijelo vrijeme. Kad bi prolazio vlak, legao bi kraj nje i spustio im glave na tlo. Grijao ju je i pazio na nju

Denis Malafeyev spasio je kujicu Lucy i njezinog prijatelja Pandu nakon što su dva dana proveli na tračnicama željezničke pruge.

Lucy je bila ozlijeđena i nije se mogla pomaknuti, a Panda ju je čuvao cijelo vrijeme. Kad bi prolazio vlak, legao bi kraj nje i spustio im glave na tlo. Grijao ju je i pazio na nju.

– Kad smo stigli vidjeli smo da je ženka ozlijeđena i da se ne može micati. Mužjak ju je štitio od nas. Vidio sam kako se približava vlak i pozlilo mi je – rekao je spasitelj Denis.

Panda je Lucy štitio i od stanovnika ukrajinskog Užgoroda koji su im htjeli prići i pomoći im. Malfeyeva je nazvao prijatelj i rekao mu da se psi već dva dana ne miču s tračnica.

– Ne znam kako bih to nazvao, instinkt, ljubav, prijateljstvo, lojalnost? U jedno sam sigurnan, ne bi svi ljudi tako postupili – kaže Malafeyev koji se divi vjernosti Pande svojoj prijateljici, prenosi Daily Mail.

Lucy i Panda su sad na sigurnom, dobili su pomoć veterinara i vraćeni su vlasnicima. Kujica, srećom, nije ništa slomila, samo je imala velike masnice, no nije poznato kako se ozlijedila.

Popularno

Na vrh