Crna Hronika

Policija saopštila nove detalje potrage za Amelom Sejfovićem: Evo kako je tačno upao u policijsku zasjedu

S obzirom na to da je mjesto Buci bilo operativno pokriveno od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jučer oko 11 sati i 45 minuta, Amel Sejfović – naoružan pištoljem, uočen je kako pretrčava ulicu u spomenutom naselju

Nakon dojave da je 3. septembra Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odmah su krenuli u potragu za odbjeglim Sejfovićem, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Kako se navodi u opširnom pojašnjenju MUP-a, nedugo nakon toga, uslijedila su lišenja slobode osoba za koje postoji sumnja da su Amelu Sejfoviću pomogle u bjekstvu. Od samog bijega postojale su indicije da se Amel Sejfović nalazi u okolini Visokog. Nakon što je od strane Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i lociran, u potragu za odbjeglim Sejfovićem, MUP-u Kantona Sarajevo, agenciji koja je predvodila aktivnosti, pridružili su se MUP-ovi Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, Federalna uprava policije, SIPA i Granična policija BiH, saopćeno je.

”Utvrđeno je da se Amel Sejfović skrivao u blizini telekomunikacijskih repetitora kod Visokog. Uslijedila je akcija detaljne pretrage terena u mjestima Tušnjići, Gorani, Stjena gora, Tušnjička korita, Zagorice i Završje na području općina Visokog i Kiseljaka. Budući da je tokom skrivanja koristio više SIM kartica i mobilnih telefona, ali i zbog konfiguracije terena, bilo je otežano njegovo preciznije lociranje.

Prilikom intenzivne pretrage, na različitim lokacijama pronađena je hrana, garderoba, automatska puška, mobilni aparati i SIM kartice.

S obzirom na to da je mjesto Buci bilo operativno pokriveno od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jučer oko 11 sati i 45 minuta, Amel Sejfović – naoružan pištoljem, uočen je kako pretrčava ulicu u spomenutom naselju. Kada je primjetio policijske službenike, skotrljao se niz liticu u korito rijeke Fojnice i nastavio bježati. Međutim, upao je u policijsku zasjedu nadomak vodenice, odbacio je pištolj i mobilni telefon te je nakon toga i uhvaćen.

Podsjećamo, do sada je Općinski sud u Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva KS, odredio pritvor za sedam osoba dok se za osmu čeka odluka suda. Oni se sumnjiče da su Amelu Sejfoviću pomagali u bjekstvu. U ovom predmetu, Amel Sejfović osumnjičen je za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda. Istraga je u toku. Inače, budući da Kantonalni sud u Sarajevu pred kojim se vodi postupak u predmetu „Raiffeisen banka“ nije donio odluku o premještanju Amela Sejfovića u KPZ Zenica, takav prijedlog danas je sudu uputilo Tužilaštvo KS”, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh