Biznews

Povučen Agrokorov “K plus” med, radi se o falsifikatu

Inspekcija je u maloprodajnom lancu u vlasništvu Agrokora “Idei” u Srbiji našla falsifikat meda.

Sumnju u kvalitetu meda robne marke “K plus” izazvala je akcijska cijena od 171 dinar (manje od 3 KM), piše Politika. Sporni med je zbog toga povučen s polica, što je potvrdilo i Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Med koji je bio na akciji od 25. do 27. avgusta prodavao se po 569 dinara po kilogramu. Uz prvi kupljeni kilogram meda, drugi se mogao kupiti za 171 dinar, što je popust od 70 posto.

Način na koji se med prodavao u Agrokorovom lancu trgovina tokom akcije privukao je pažnju potrošača i domaćih pčelara koji se godinama bore protiv falsifikata. Cijeli slučaj prijavljen je inspekciji koja je reagirala, pronašla krivotvorinu meda i poduzela mjere.

“Nakon prve kontrole, napravili smo i superanalizu koja je potvrdila prvotne rezultate i izdan je nalog za povlačenje meda iz prodaje”, kazao je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Dodao je kako će se naknadno znati podaci o količinama povučenog meda.

Inspekcija je nakon potvrđenih rezultata na superanalizi ušla u pogone proizvođača koji je pakirao med za Agrokorovu “Ideu”, no srpsko Ministarstvo poljoprivrede još nije objavilo o kojem je proizvođaču riječ.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh