Magazin

Prolaznici bili svjedoci jezivog nasilja nad životinjama: Čovjek brutalno preklao psa da mu skrati muke (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Nakon što su prije samo nedjelju dana građani Šapca bili svjedoci jezivog nasilja nad životinjama, pas je upucan u glavu i ostavljen u kanalu, dogodio se još jedan svirep čin. Šapčani koji su se zatekli na “Mol” pumpi vidjeli su kako je njihov sugrađanin preklao psa.

Prema riječima očevidaca, psa je prvo udario “reno” crvene boje. Da stvar bude još komplikovanija, nekoliko očevidaca kaže da je stariji čovjek sklonio psa u stranu i da mu je “prekratio” muke, zaklavši ga.

Aleksandar Stanojlović, iz organizacije za zaštitu životinja, je došao na lice mesta i razgovarao sa ljudima koji su bili prisutni, prema njegovim riječima i razgovora sa ljudim, psa je udario auto, ali u trenutku udara pas je i dalje bio živ.

Radnik pumpe koji je vidio situaciju, potvrđuje priču koju su očevidci vidjeli, i on je kazao da je stariji sugrađanin preklao psa.

Aleksandar je zgrožen cijelom situacijom i kaže da to nije razlog da neko oduzme na najbrutalniji način život psu, nego da ako je moguće ukaže pomoć tako što bi psa odveo u najbližu veterinarsku ambulantu, a ako stvarno psu nije bilo pomoći od zadobijenih povreda prilikom udara auta, postoji humaniji način, a to svakako nije klanje, nego uspavljivanje.
Da podsjetimo, prije samo nekoliko dana u Šapcu je pronađen pas koji je upucan u glavu jer je izgubio u borbi.

(Telegraf.rs)

Popularno

Na vrh