BiH

Sarajevo: Vozački ispit se ne može polagati u neprikladnoj odjeći i obući

U suknjicama i kratkim hlačicama nema polaganja vozačkog ispita

U slučaju neadekvatnog odijevanja kandidata prilikom polaganja vozačkog ispita komisija, odnosno instruktor vožneju Kantonu Sarajevo ima pravo da onemogući polaganje vozačkog ispita. Kandidati koji se ne budu pridržavali kodeksa odijevanja neće moći polagati vozački ispit.

Ovu odluku donijelo je Ministarstvo za obrazovanje, nauke i mlade Kantona Sarajevo a odlukom je recizirano da se neprikladnom odjećom za muškarce smatraju kratke pantalone, majica bez rukave, te obuća otvorenih prstiju, koja se sa zadnje strane ne pridržava uz nogu (japanke, papuče).

Kod žena se neprikladnom smatra odjeća kod koje je previše otvoren vratni izrez košulja, potom majica bez leđa te majica bez rukava. I suknja ili kratke pantalone koje dosežu iznad koljena više od pet centimetara, te neprimjerena obuća također se smatraju neprikladnim.

Prilikom polaganja vozačkog ispita zabranjeno je i nošenje sportske odjeće i simboia koji mogu biti uvredljivi za nekoga. Sa ovim propisima, uposlenici autoškola dužni su upoznati kandidate kako bi se izbjegle moguće greške.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh