Region

Vulin: Ja sam Srbin, a u Srba ko nije služio vojsku…

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je u intervjuu za magazin Odbrana da mu je veoma žao što svojevremeno nije služio vojsku zbog slabog vida i da se zbog toga žalio i na VMA, ali da nije bilo pomoći.

“Za vrijeme NATO agresije 1999. godine dobrovoljno sam se prijavio u Vojsku Jugoslavije, zahtjevajući da mi dodijele ratni raspored, makar i kao običnom pješadincu, što mi je i bila želja i kada sam se prijavio u vojni odsjek sa namjerom da služim vojsku. Tada mi je rečeno da su im potrebni dobrovoljci protivavionci i inženjerci, a ne pješadija”, rekao je Vulin.

On je dodao da pri prijavljivanju nije priznao da je nesposoban, već da je htio da po svaku cijenu bude “tamo gdje je najteže”, ali su ga vratili.

“Ja sam se čak i žalio, išao na VMA, ali nije bilo pomoći, kao što je nema ni danas. U to vrijeme sam imao dioptriju nešto više od sedam, a danas je mnogo, mnogo veća i ako naši ljekari ne smisle neku dobru oparaciju bojim se da će biti još teže”, rekao je Vulin u prvom intervjuu za magazin “Odbrana” poslije stupanja na dužnost.

Osećaj nesposobnosti da ne može da služi vojsku opisao je kao razočaranje u sebe.

“Ja sam Srbin, a u Srba ko nije služio vojsku… znate i sami. I kada se suočite sa time bude teško”, rekao je srbijanski ministar odbrane.

Pripadnicima vojske je poručio da treba da znaju da njihov ministar nije neko ko se sklonio vojne obaveze.

Popularno

Na vrh